Fiskekaker med vårløk

Forleden gikk jeg amokk i fiskedisken – noe av det som ble med hjem var en stor seifilet -1, 3 kilo pluss en halvkilo med lyrfilet.

 

Grei start til fiskemat

 

Lenge siden jeg har laget fiskekaker selv, så jeg gikk hjem og ville prøve dette- på lavkarbo vis.
Det er relativt grove fiskekaker dette, og jeg syns de er gode slik.

Rens fiskefiletene for bein – det er som regel noen som sitter igjen i fileten på midten øverst. Letteste måte å fjerne disse er å skjære n ed langs indrefilen (tykkeste del) og så igjen skjære vekk den tynne stripen med bein.  Del så filetene i mindre stykker.  Jeg velger å kjøre de i foodprosessor -men kjøttkvern kan og brukes.

 

 

Når all fisken er malt, tilsetter jeg 3 egg og 2 dle fløte.  Jeg ser etterpå at jeg har vært litt forsiktig her -var redd det skulle bli for løst siden mel eller  potetmel ikke skulle brukes nå- Kakene blir  rimelig fast men henger greit sammen.   Av krydder bruker jeg salt pepper og godt med revet muskatnøtt.  Jeg har også i vårløk/purre og vanlig gul løk.  Dette kutter jeg sammen i foodprossesoren og tilsetter den ferdig spedde deigen.

 

 

 

Jeg former kaker med en skje dyppet i kaldt vann og legger alle opp på et brett før jeg begynner steke -på den måten får alle jevn steketid.  Steke på litt over middels varme i godt med smør i 5 min på hver side. Jeg har annen (fiske) middag denne dagen, ja,  jeg sa jeg gikk amokk i fiskedisken -så fiskekakene havner rett i frysen til senere bruk – vel ikke helt rett -smaker på en 😉

 

Steking til ferdig produkt

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Fiskekaker med vårløk”

 1. Frida - 16.02.2011 07:33

  Dette ser utrolig deilig ut Makronella. Flinke du!

 2. Makronella - 16.02.2011 11:09

  Takker, er vokst opp med en mor som lagde fiskemat hele sommeren på hytta av fisk som mannfolkene dro opp av sjøen, så godt jeg lærte noe av det 😉
  Egentlig noe en burde gjøre oftere er jo strengt tatt ganske så enkelt 🙂

 3. Siri - 29.09.2012 13:08

  Har laget en hel haug av disse i dag, nam nam 😀

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.