Fisk med ovnsbakte tomater

Forrige uke kjøpte jeg «allers» fordi jeg trodde det var den utgaven  som hadde  en artikkel om Lena Beatrice Bladde gjennom bladet og fant ingen Lena -derimot fant jeg noen oppskrifter jeg merket meg og jeg har prøvd den ene : fisk med ovnsbakte tomater


 

600 gram fiskefilet feks sei
1 ts salt
2 ss smør
1 boks med cherrytomater

Dressing
vårløk
cremefraiche
salt

Dette var den opprinnelige oppskrift -jeg plusset på den med fiskekrydder og olivenolje med sitron pluss litt vårløk.
Tiden strakk ikke til med å få tak i fersk fisk i dag så jeg endte opp med en slik blokk frossen seifilet – ikke noe jeg bruker ofte men den virker grei nok så kanskje jeg kan ty til den av og til …….

Fisken deles i passe serveringsstykker – saltes og krydres og stekes lett i en stekepanne

Deretter legges fisken i smurt ildfast form og cherrytomater strøs rundt fisken – jeg heller litt olivenolje med sitron over tomatene -og formen settes i ovnen ved 200 grader i 20 -25 min -til fisken er gjennomkokt

 

Creme fraiche, finhakket vårløk og salt røres sammen til en dressing til fisken -smak dere frem ønsket smak.

 

 

Jeg har en god porsjon i forhold til antall personer som skal ha middag -så jeg klarer meg med fisken, tomaten og dressingen.   Like god som enkel .

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

5 kommentarer til “Fisk med ovnsbakte tomater”

 1. ninabakke - 02.02.2011 14:27

  Det så veldig godt ut 🙂

 2. Frida - 02.02.2011 17:43

  Fin oppskrift! Takk 🙂

 3. Silvia - 02.02.2011 21:00

  Mmmm, dette lagde jeg i dag, med torskefilet.. Og purre i dressingen istedet for vårløk… Hadde også sitronsaft i dressingen, og litt over fisken. Ble supergodt! Serverte enkel salat med advokado ved siden av… Takk for inspirasjon!!

 4. Makronella - 02.02.2011 21:21

  SElv takk 🙂 ja det var godt – og jeg glemte skrive at neste gang ville jeg presse sitron over fisken også, så takk for påminnelse om det Silvia 🙂

 5. Janicke - 03.02.2011 08:56

  Dette så nydelig ut!!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.