Smuldrepai med rabarbra

Jeg har i mange år laget en smuldrepai som bare er fantastisk god.  Prøvde en variant av den i fjor med stikkelsbær, nå har jeg masse fine rabarbra i hagen og prøver en liten vri fra fjorårets. Denne kan lages ferdig i god tid før steking.

500 gram rabarbra

1 ss sukrinmelis til drysse over rabarbraen

1,5 dl malte mandler 1,5 dl mandelmel

ca 1 dl sukrinmelis ( reager du på sukrinsmak som jeg kan det være lurt med litt mindre )

1 ts bakepulver

1/2 ts vaniljesukker

2 egg

1/2 kopp smeltet smør

Rens rabarbraen, kutt den i stykker og ha den i en smurt form.  Dryss sukrinmelis over rabarbraen og rør det sammen.

Bland mandelmel og malte mandler, sukrinmelis, bakepulver og vaniljesukkersammen i en bolle.  Jeg vil tro det går fint med bare en malte mandler eller bare mandelmel også,  men jeg valgte denne varianten nå.   Bland inn to egg.

Jeg rører eggene inn med en gaffel slik det skal gjøres i orginaloppskriften med mel – der er det viktig ikke bruke mikser eller lignende For å  fordele deigen over rabarbraen klapper jeg den ut mellom to lag plastfolie og hvelver den over rabarbraen.

Det gjør ingenting om den sprekker litt, det skal jo egentlig væe en smuldrepai.  Nå kan paien fint stå før den skal i ovnen, jeg har mange ganger tatt den med meg til andre for steke den der feks.

Før formen settes i ovnen skal 1/2 kopp smeltet smør helles over formen. Stek ved 200 grader i ca 30 min, men følg med, mulig noen må ta den ut før eller gi den noen ekstra minutter.  Ovner er forskjellige

Dette er med på å gjøre iallefall orginalen med mel sprø og fin på toppen.  Jeg er ikke sikker på om smøret kune vært i selve deigen her for den får ikke samme sprø skorpe som den med mel gjør.  Smaker godt gjør den dog .

Jeg har dessverre ikke bilde av ferdige produkt.  Jeg fikk en telefon da kaken var ferdig, fisket den ut og svarte fraværende ja de kunne ta til «gutta»  resten egnet seg ikke for fotografering 😉    Kaken er god med bittelite grann is, eller pisket krem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

9 kommentarer til “Smuldrepai med rabarbra”

 1. Linn - 13.07.2011 16:47

  Dette så utrolig godt ut!! Rabarbra er kjempegodt, synd det er litt «glemt». Må prøves!

 2. Anne - 13.07.2011 20:30

  Rabarbra smuldrepai er bare så godt. Har laget med sukker, mel og smør i mange år.
  Skal prøve meg på denne bare jeg finner ut hvor man får tak i sukrinmelis.
  Er fersk innen lavkarbo.

  Jeg bruker også blåbær i smuldrepai. Det blir skikkelig godt.

 3. Makronella - 13.07.2011 20:34

  Rabarbra er skikkelig sommer -og utrolig godt 🙂
  Sukrinmelis -og vanlig sukrin får du i helsekost butikker og noen få meny /ultra butikker 🙂

 4. Marianne - 13.07.2011 20:41

  Hørtes veldig godt ut, men hvor lenge skal den steke på hvor mange grader? 🙂

 5. Makronella - 13.07.2011 20:44

  Se det ja det har jeg klart å glemme – 200 grader og 30 min på orginalen med mel ….. har nok hatt samme grader og noen lunde tid …..men følg litt med
  får rette det i innlegget og 😉

 6. Ida - 13.07.2011 22:01

  Åh, denne så kjempegod ut 😀 Må prøves! Men er det vanlig vaniljesukker du har brukt?

 7. Makronella - 14.07.2011 22:00

  Jeg har brukt bourbon vaniljesukker i denne.
  Nå har jeg fått pakke fra utlandet med ekte vaniljepulver så fremover kommer jeg til bruke det 🙂

 8. Jorunn - 15.07.2011 15:23

  Hvor mye sukrin bruker du i smuldredeigen?

 9. Jorunn - 15.07.2011 15:28

  Nå var sukrinmengde kommet inn, takk ska du ha! Gleder meg til å lage denne! 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.