Kjøttdeigspyd

Selv om været er temmelig skiftende er det grilltid, derfor er jeg stadig på jakt etter nye varianter av mat å ha på grillen.   Denne gangen kom jeg på en variant vi hadde en del da ungene var små kjøttdeig-spyd  De er stadig populære for barna ved middagsbordet var storlig begeistret.  Bruker du pinner av tre er det lurt å la de trekke til seg vann før de brukes -slik vil de ikke ta fyr på grillen.  På denne tiden pleier jeg ha en flaske vann med slike grillpinner i stående på kjøkkenet dermed er de ferdig til bruk til en hver tid.

Disse spydene er litt som man gjør de til selv disse, utrolig hva som kan puttes i deigen.  Litt opprydding i kjøleskap på en måte.  Denne omgangen be som følger

2 pakker kjøttdeig

2 egg

1/2 dl fløte

litt salt

pepper

paprika-de farger man har ble vel tilsvarende 1 liten paprika

1 løk

3 vårløk

en håndfull revet fersk parmesan

1 dl med fetaost

Bland sammen kjøttdeig, egg fløte og krydder før en løk paprika og ost tilsettes.  Dette har jeg på forhånd hakket sammen i foodprosessoren, selvfølgelig kan man finhakke det selv, men jeg er litt lat mht til slikt og bruker maskin. Rør det hele godt sammen.

Lag spyd ved å legge kjøttdeigblandingen rundt spydene, jeg bruker ha litt kaldt vann i hånden og former de som jeg ønsker.  Jeg vagte å forhåndsteke de i stekeovnen  denne gangen,  da er de lettere å håndtere på grillen,tar kortere tid og  lettere å fryse ned om en lager mange.  Jeg fryser de da etter forhåndstekingen, før grilling   Forhåndsteker på 200  grader i 10 min.  Når de kommer på grillen er det bare å gi de et par minutter på hver side så de får fin farge .

Mine var milde i smaken i dag da det var noen små som skulle være med å spise.  Er det bare voksene eller ungdom som skal ha kan en fint spice de opp med både hvitløk og chili.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.