Fisk med estragon

Igjen har jeg vært på godfisk og kikket på oppskriftene der -og dagens valg falt på en torsk med estragon.  Det er ikke helt meg å bare gjøre som det står i oppskriften så første endring ble selve fisken. Det sto torsk men jeg hadde steinbit, og vil tippe det er godt med all slags hvit fisk.

500 gram fisk
1.5 ts salt
3 ss smør
saft av 1/2 sitron
3 eggeplommer
2 dl fiskekraft
1 dl fløte
1 knivsodd nellik, salt og pepper
3 ss estragon

Tørk fiskefiletene og dryss de med salt -la hvile i ca 30 min -Dette gjør fisken fastere
Brun fisken raskt i stekpanne -ta den opp

 

Visp sammen sitronsaft fra en halv sitron, 3 eggeplommer og fiskekraft og hell det i stekepannen. Når en skal presse sitronsaft ut av en halv sitron er det lurt å bruke en gaffel å stikke inni kjøttet på sitronen -en får ut mer saft på den måten.
Varm blandingen under omrøring til den begynner å tykne og rør inn fløte pluss  hakket estragon- står frisk i oppskriften,men jeg har ikke fått tak i det -så jeg bruker tørket.  Smak sausen til med krydderet.

 

Legg fiskefiletene tilbake i sausen og la de trekke til de er gjennomkokt -5-6 min i følge oppskriften – min fisk trengte nesten 15 min -men da kokte det ikke bare trakk.  Sausen min skilte seg litt mot slutten – men smaken var det ikke noe si på.

 

Jeg serverer med kokt brokkoli.  Spennende med estragon til fisken.  Neste gang vil jeg prøve med torsk  🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Fisk med estragon”

  1. Frida - 14.01.2011 10:42

    Denne oppskriften har jeg også merket meg. Det er så utrolig mye fristende på godfisk.no at nå tror jeg at jeg har bokmerket sikkert 20 oppskrifter som står og venter på å bli testa ut. Blant annet denne. Men det hørtes i grunn enda bedre ut med steinbit, slik du har gjort det.

  2. Silvia - 14.01.2011 11:59

    Dette så helt nydelig ut! Det skal prøves!;)

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.