Omelett eller paifyll :)

 

I dag startet jeg dagen med litt kjøkkentjeneste.
Siden jeg går på lavkarbo syns jeg det er greit å ha noe ferdig mat i kjøleskapet som er lett å gripe i farten.  En slager som har fulgt meg gjennom hele nedgangen er en omelett eller et pai-fyll rett og slett.  Jeg bruker silikonform -både stor rund og muffins former dagens porsjon ga en stor «pai» og 6 «muffins»  Jeg lager litt på slump så resultatet endrer seg litt fra gang til gang
Jeg bruker ca:


1 boks cottage cheese
4 dl fløte
15 egg
dette pisker jeg sammen med stavmikser slik at cottage chees’en blir glatt og fin

 

I bunnen av den store formen legger jeg stort sett
det jeg har ……i dag ble det rester av søndags
steken  kuttet i små terninger, løk , paprika,
brokkolibiter (rå) og revet ost.
I muffins formene litt løk paprika og en
brokkoli bit. skinke, bacon, kylling
eller bare  grønnsaker.


 

Så har jeg revet ost over -pass på at det er ekte ost ikke disse økonomipakningene med noe «topping», «revet»  eller hva de nå heter alle sammen -og helt til slutt eggeblandingen over – i muffins formene bør det stoppe en cm under kanten for de hever seg under steking og detter litt sammen igjen etterpå.Stekes v 175-180grader muffins-omeletten  i ca 20 min og pai-omeletten 45 min


Avkjøles litt i formen for det taes utav.  Jeg pleier dele den store i passende stykker -oppbevarer i en tett tupperware boks i kjøleskapet.  Kjempegreie å spise kalde eller varme i mikro

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

7 kommentarer til “Omelett eller paifyll :)”

 1. Line - 01.02.2010 17:42

  Begge deler ser utrolig godt ut, skal helt klart prøves.

 2. Gunnhild - 23.07.2010 22:44

  denne har jeg laga i dag..og det var sååå godt!!
  perfekte matpakke-mat!

 3. hege dovland - 30.04.2011 11:52

  heisann.nå holder jeg på å lage disse muffinsene men jeg kom til å lure på om det er mat fløte eller kremfløte som skal oppi?jeg tenker jo at det er mat fløte men jeg ble usikker.

 4. Makronella - 30.04.2011 12:08

  På lavkarbo er det kremfløte som gjelder -altid feteste variant av alt 😉

 5. Egg og bacon vri | Lavkarbo gjort enkelt - 12.11.2013 10:20

  […] 1-2 egg eller som her et par eggmuffins * […]

 6. Vidar - 13.11.2013 14:32

  Kan de fryses?

 7. Makronella - 14.11.2013 09:43

  JA de kan fryses, selv har jeg aldri prøvd men har en venninne som fryser de hele tiden, Tiner i kjøleskap og varmer i mikro. Så jeg stoler på henne der 😉

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.