Enkel Blomkål/brokkoli grateng

I går var det reste-mat dag – Kjøtt fra kalkunen var tatt ut og tint i god tid, men fruen hadde glemt tenke tilbehør ….. Det ble det samme som så ofte før blomkål og brokkoli, men istedenfor bare koke de, la jeg de i smurt ildfast form- etter et par, tre minutter i kokende vann – hadde ca et halvt blomkålhode og en liten kvast brokkoli i små buketter.

 

Salt og pepper ble drysset over -litt ost over der igjen og to egg pisket sammen  med 1,5 dl fløte helles over til slutt -kunne nok hatt mer av dette så jeg, men lot det bli slik -par klatter smør på toppen.
Deretter i ovn ved 170 grader i 30 min.

 

 

Som så ofte ellers var det en som ble forsinket hjem -så jeg lot den stå videre i avslått ovn med folie over til den andre som skulle ha mat var hjemme.

Ingen dum smak -møre og gode grønsaker men  de var ikke dekket av eggeblandingen.  Med kraften som ble i formen kalkunen var varmet i over ble det riktig så godt.

 

 

Neste gang vil jeg prøve med stivpiskede eggehviter og mer «saus – men som hurtigløsning fungerte det helt greit.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Enkel Blomkål/brokkoli grateng”

 1. Janicke - 05.01.2011 11:19

  Så kjempe godt ut 😀

 2. monica - 05.01.2011 23:08

  Tusen takk for all inspirasjon jeg får av deg! Det ser så godt ut det du lager, også så lettvindt,,,,

  monica

 3. Hild Frøya - 06.01.2011 13:43

  Jeg laga noe lignende, da vi hadde kjøttkaker til middag igår. Hadde ikke ost da, så det ble med fløte og uten ost, men det smakte helt himmelsk. Mosen fikk jeg ikke helt til, for jeg hadde ikke en moser, den jeg hadde var ødelagt.. Buhu…

 4. Makronella - 06.01.2011 20:51

  Kjekt at det faller i smak 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.