Saltbakt fisk

Jeg har lenge tenkt på og hatt lyst å prøve å saltbake fisk.  Jeg har trålet nettet etter fremgangsmåter men aldri helt kommet i gang  helt før jeg en kveld kom inn på et program med Jamie Oliver der en av tingene han lagde var saltbakt fisk.  Riktignok ute på en strand, med med bål med skikkelige glør som varmekilde, men han forsikret seerne om at vanlig stekeovn gikk bra og.

Dermed var det ut å handle havsalt og finne fisk.   Siste var en utfordring.   Jeg endte opp med en ishavsrøye.  Begynner forsiktig for teste ut, på en hjemme alene dag.

Jamie heller salt, vann og et egg i en bolle og blander dette sammen.   Samme gjør jeg.  Han sier ikke noe om mengdene men jeg merker fort at jeg kanskje  har vært litt for raus med vannet – 2-3 dl hadde jeg til knappe to kilo salt.  I tilleggblander jeg inn litt sitron skall -kun det gule og en te-skje  med tørket timian.

Fisken skal være renset og ren, men skjellene måtte sitte på ble det sagt i programet.  Fisken får diverse friske ureter i buken.

Legg et lag med salt i bunnen av en ildfast form, legg på fisken og dekk den helt med resten av saltblandingen.

Sett formen i ovnen ved 200 grader i ca 20 min .   Da er saltet blitt helt hardt og en kan knekke av biter for komme inn til fisken.

Ikke vet jeg om det var mengden vann eller hva.  Saltet smuldret seg en del, og siden ishavsrøye er en tynn liten sak fikk jeg med litt av saltet da jeg tok ut fisken.  La oss si det slik , den manglet absolutt ikke saltsmak …….. men godt var det.  Jeg skal prøve igjen men da med større fisk -evt et fint stykke av en  laks  jeg har på frysen.  Det trenger jo nødvendig vis ikke være hel fisk.

Min fisk ble nytt sammen med agruksalaten han lagde i samme program og litt aioli.  (fra glass ikke hjemmelaget )

Tenker og metoden kan være morsomt alternativ når småfisken dras opp av sjøen i sommer.  Bruke glørne poå grillen til salbake de…… Da legges det folie over og under saltet -og legger glør rundt det hele ……. slik Jamie gjorde det 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.