Fylt kalkun

Første nyttårsdag slo jeg til med den siste offisielle julemiddagen.  Fylt kalkun.

Jeg hadde en kalkun på 5 kilo.  Den ble vasket -tørket innsiden fikk et salt og pepper dryss mens utsiden fikk et dryss med kalkunkrydder. Deretter ble den fylt med følgende

500 gram medisterdeig
2 egg
fin malt lever og hjerte fra kalkunen ( ligger som regel inni kalkunen i en pose )
1 dl fløte
krydder

Dette blandes sammen i foodprosessor og fylles inn i kalkunens hulrom -og det syes igjen  etterpå -jeg velger bruke dobbel sytråd (denne fjernes lett når kalkunen er stekt.  Er det nok fyll kan en fylle litt i det lille rommet ved hals skinnet -og lukk dette og.

 

 

Legg kalkunen i en passe form, Bind opp bein og vinger slik at de ligger inntil kroppen på fuglen -pensle den med smeltet smør og sett den i ovnen ved 160-170 grader. Ha litt vann i formen slik at ikke kraft og fett brenner seg fast.

 

 

Øverste delen på brystet og lårene kan fort få for mye farge -og kan med fordel dekkes med folie når de har fått ønsket farge

Steketiden for kalkun regnes til 30 min pr kilo.  Er kalkunen fylt beregn en time ekstra steketid.  De fleste kalkuner som selges i dag har et lite steketermometer satt inn – den røde dele av det popper ut når den er ferdig, men tidsberegningen er en grei indikator  på når den må i ovnen – og pleier slå til på når den er ferdig.

Når kalkunen er ferdig helles kraften av og jevnes med fløte – er det mye fett i kraften noe det var hos meg denne gangen erstattet jeg den med litt hønsebuljong.  – smakte til med krydder og litt dijonsennep

Tråden den er sydd med dras ut og hyssing fra oppbinding fjernes det er mitt store problem -Hvordan kutte opp kalkunen skal jeg ikke gå inn på -selv med gode kniver føler jeg det blir mye rot der 😉

Serveres med grønsaker og potet til for de som ikke er på lavkarbo.
Jeg valgte rosenkål blanding til.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Fylt kalkun”

  1. Hild Frøya - 03.01.2011 20:48

    Jeg må bare si at jeg elsker bloggen din. jeg har tråla den for gode oppskrifter nå og har funnet middager og alt for flere uker. Nå skal kiloene vekk ja.. Takk for at du deler 🙂

  2. Makronella - 03.01.2011 21:19

    Koselig at du finner noe du liker. og takk for flotte ord 🙂

  3. Frida - 03.01.2011 21:43

    Oh la la! Se på den fugger'n! Imponerende!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.