Sommerlig agurk salat fra Jamie Oliver

En kveld jeg satt og bladde gjennom tv kanalene kom jeg forbi et program med Jamie Oliver.  jeg har sansen for programmene hans og ble sittende å se på det.  Morsomt at han akkurat da begynte å  lage noe jeg har trålet nett og kokebøker etter oppskrift på så jeg fikk fort satt programmet på opptak slik at jeg kunne sjekke fremgangsmåten hans når jeg engang kommer så langt.

Da jeg begynte på middaegen denne ene dagen kom jeg til tenke på en agurksalat  han lagde i samme program, det var som bestilt til dagens meny.

Jamie brukte :

Agurk

oliven

1 stk marinert paprika

sitronsaft

pepper

persille

god olivenolje

Skrell agurken og del den i biter -trenger ikke være jevne og fine.

Jeg hadde ikke slik paprika som han brukte men penslet et stykke fersk paprika med olje og lot det steke på grillen.  Delte deretter opp i mindre skiver og blandet i agurken.  Noen grønne oliven, han mente sorte ville gi finest kontraster, men som han hadde jeg kun grønne. Noen kvaster med persille blandes inn i salaten.

Deretter presset en sitronsaft over det hele, krydre med pepper og blande inn god olivenolje.   Jeg valgte her å bruke den med sitron i.

La det hele trekke 10 -15 minutter før servering. Trekketiden brukte jeg til grille litt tykke gode ørret skiver

Fisk, agurksalaten  og  tzatziki eller rømme om en foretrekker det, og en sommerlig og  god middag er klar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.