Steinbitsnurrer med bacon og ost

Fisk er en av mine store favoritter og jeg er stadig ute etter nye  måter å tilberede den på.   Forleden dag igjen kom jeg på en måte å tilberede fisken på som jeg brukte en del da ungene var små, barn er egentlig lette å «lure» til spise fisk bare man er litt kreativ.   Den gang gikk det i all slags fisk, i dag har jeg kjøpt en grei steinbitfilet.  Jeg skal ha middag til to og fileten er på 330 gram ca.

Sett stekeovnen på 200°,  smør en idfast form.

Skjær fileten langsetter og få to fine strimler av den.    Smør så et godt lag med baconost på fiskestrimlene.

Sprøstek en pakke bacon og finhakk det.  Jeg bruker den lille urtebollen til stavmikseren min til den jobben.  ha ca halvparten av det finhakkete baconet oppå osten.  dryss på med revet parmesan ost og rulle sammen lengden.  Ha fin hyssing rundt for hodle den sammen.  Jeg glemte det i starten men så heldig vis hvor det bar avgårde og fikk reddet den ut av ovnen og surret den opp. Stek i ca 20-25 min.  La fisken hvile 2-3 minutter før den anrettes.

Jeg har laget en aspargespurre som dekke på tallerkenen.   Tidligere brukte jeg erterpurre, men erter har litt for mye karber så jeg prøver tenke ut noe annet og valget faller på noen av apargesene jeg har. Det er ikke mye jeg trenger så jeg knekker 4 asparges i biter og koker de lett.  De kokte bitene har jeg i urtebollen  til stavmikseren sammen med en kvast med basilikum, en ss mykt smør og 2 ss fløte og litt salt.  Mos det hele sammen.  Rett før servering varmer jeg det opp i en liten gryte eller i mikroen.

Stryk purreen utover tallerkenen så den blit et fint dekke til legge fisken på . Ved siden av fisken  legger jeg dampet asparges og biter av dampet vårløk.  Et par tre scampi som pynt og et dryss av «baconstrøet»  på toppen.  bittelitt smeltet kviteseid smør og et festmåltid er klart.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

6 kommentarer til “Steinbitsnurrer med bacon og ost”

 1. Frida - 01.06.2011 09:26

  Så lekkert Makronella! Flinke du!

 2. Cathrin - 01.06.2011 09:48

  Skikkelig digg! Lagde makrellen «din» i går og det ble godt mottatt av både mann og barn. «Mer sånn mat», fikk jeg beskjed om. Må prøve denne til helgen 🙂

 3. Lila - 01.06.2011 13:07

  Så flink du er!

 4. Makronella - 01.06.2011 15:48

  Takker 🙂

 5. Janicke - 02.06.2011 15:51

  Himmel og hav så godt dette så ut!! Aspargespure var en kjempe lur ide 😀 Man kan jo bli litt lei av blomkål og brokkoli så dette skal serveres her snart!!

 6. Astrid - 12.06.2011 20:02

  Åh, det så NYDELIG ut! 🙂 Takker og neier!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.