Kokosmakroner

 

En  klassisk julekake som lett blir lavkarbo er kokosmakronene.
Jeg bruker min mors gamle oppskrift, og med sukker byttet med lovlig vare blir den slik

4 eggehviter
140 gram sukrinmelis
1/2 ts vanilje (bourbon)
250 gram kokosmasse

Pisk eggehvite og melis helt stiv.  Bland fosriktig inn kokos og vanilje

 

 

Jeg bruker en t-skje pluss hånden min til lage kuler/ topper og setter de  på bakepapirkledd plate – jeg lager de ikke så veldig store – en munnfull størrelse synes jeg er ok

 

 

Stek v 180 grader i 10-15 min (følg med ) de skal være sprø utenpå og myke inni.,  Skulle de bli for sprø -legg de i kjøleskap natten over. Kakene er seige når de er varme men blir sprø utenpå  etter de er avkjølt -så pass på når de har riktig farge.  I mon ovn er 12 min passe.   Toppene kan og settes relativt tett for de flyter ikke utover.

 

 

Denne porsjonen gå 31 kokosmakroner  – På posen med kokosmasse sto det karboinnholdet var 6,5 så her er det ikke rare mengden karbohydrater pr kake.

 

 


Oppbevares i tett boks.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

6 kommentarer til “Kokosmakroner”

 1. Janicke - 03.12.2010 14:48

  Jeg elsker kokos og blir mer og mer glad i det 😀 Kokosmakroner er skikkelig jul!!

 2. Makronella - 03.12.2010 15:52

  Disse ble virkelig gode -må si meg skikkelig fornøyd.
  Det beste er jo at siden sukkeret er erstattet er en makron en nytelse ikke et springbrett til "jeg vil ha mer " som plenty med karbohydrater har en tendens til hyle inne i hodet mittt ……….

 3. Maria Katarine - 04.12.2010 20:05

  nydelig 😀

 4. Anonymous - 16.01.2011 00:25

  Veldig fin blogg du har, med masse gode oppskrifter! Lurer på hvor du kjøpte den kokosmassen med kun 6,5 g karb? Jeg elsker kokos og har vært "overalt" og leitet, men laveste jeg finner er 10g karb. Vært på helsekost og flere matbutikker. Bestilte du på nett et ssted? Hilsen Nøtte

 5. Makronella - 16.01.2011 11:54

  Takk for det, Nøtte
  Nå måtte jeg i skuffen og se på pakkene med kokos -begynte lure på om jeg hadde sett feil, men det står 6,5 g karbo og pakken er merket coop -så den er nok kjøpt på coop x-tra (eller obs )

 6. Testing testing – Glede i Hverdagen - 05.12.2011 20:14

  […] hos LilaLife, lagde kuler som jeg dyppet i sjokolade/cocosa, nam nam. Kokosmakroner fant jeg hos Lavkarbogjortenkelt. Jeg stekte de litt for lenge. De ble gode på smak, og jeg kommer til å lage de igjen med litt […]

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.