Hvordan har det gått på strickt lavkarbo ……

For knappe 2 uker siden skrev jeg at jeg hadde tenkt meg en periode på strickt lavkarbo og jeg har gjennomført det -sånn tåelig.  I hovedsak har jeg klart holde fokus på strickt rimelig greit med to små unntak.  Begge pga sosiale happeninger, bla 17 mai.  Første «utskeielse» var helt i lavkarbo  ånd, men snek seg nok inn noen ting man skal holde seg unna på strickt.  Samme med 17 mai – lavkarbo kake til tross, middagen ble spist ute, og selv med gode valg vet man ikke helt 100%  hva man får i seg….. resultat av dagene på strickt er 3,2 kilo vekk.  Dessverre kilo som snek seg på siste uker med mye stress pluss  det store selskapet helgen før jeg startet, men det er ikke dumt å bare kvitte seg med slike plusskilo kort og brutalt.  Vi får se når ferietiden nærmer seg om jeg går på en uke til med strickt for en ekstra liten boost før ferien.

Det har gått forbausende greit men jeg begynte savne en del ettersom dagene gikk.  Jeg føler og hodet kommer mer på plass igjen etter en slik periode, jeg er blitt mer bevisst på hva jeg putter i meg til en hver tid, for det er ikke til stikke under en stol at en fort kan få seg noen lavkarbo uvaner og som stopper vektnedgang feks etter lang tid på lavkarbo.

Jeg har prøvd finne alternativ til bare spise egg,  for det kan fort bli mye egg på strickt.  Iallefall har jeg funnet ting å friske opp eggene med.

Det har gått mye i fisk her siste tiden.  Tunfisk satt sammen med avokado , med egg eller med egg og tomat som her :

Jeg har for første gang på mange år spist sardiner :

 

Sardiner i olje har varienende karbo innhold  etter hvilket merke  merke, 0 – 1 gram karbo hydrat fant jeg på de som var i butikken jeg var i. I sardin med  tomat er det 2,1 på den typen jeg har.  Jeg blandet sardinene med kokte egg og ble satt rett tilbake til barndommen ved smaken 🙂

Nå  er jeg tilbake på vanlig lavkarbo mat, litt mer skjerpet i hodet noe som sikkert ikke er dumt nå som vi går mot sommer og alle dens fallgruber.  Jeg klarte meg  supert gjennom fjorårets sommer og er klar for gjenta den bragden !!

Ha en strålende helg alle sammen 😀

Da jeg prøvde komme på bloggurat var det noe som ikke ville fungere -nå ser det ut som om jeg endelig kan være presentert på bloggurat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

6 kommentarer til “Hvordan har det gått på strickt lavkarbo ……”

 1. Frida - 21.05.2011 11:46

  Åh, som jeg trenger en sånn skjerpingsrunde. Virkelig! Det er bare det at viljestyrke og pågangsmot ikke er min sterke side om dagen.

  Og sardiner! Yum! Det har jeg ikke spist på veldig lenge. Det er jo så godt!

 2. Makronella - 21.05.2011 12:35

  Jeg har hatt planer om den innstrammingen sååå lenge, men måtte en overdose karber og mat til for virkelig komme i gang – glemte helt skrive i innlegget hvor fort kroppen føltes riktig igjen etter bare et par dager med skikkelig stramt regime… var ikke dumt når bare kom i gang 😉

  Ja sardiner var et sus fra fortiden -og så godt. skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på det før ……

 3. Frida - 21.05.2011 13:29

  … og nå har jeg vært og kjøpt sardiner. Så da blir det sardiner til lunsj 😀

 4. Mille - 21.05.2011 19:53

  Sardiner har jeg aldri smakt før, men nå fikk jeg lyst! Takk for tips 🙂 Sommeren din blir helt sikkert like bra som forrige, lavkarbomessig 😉

 5. Trine - 25.06.2012 14:28

  Hei!

  Jeg begynte på Eurodiett, så gikk jeg over til Skaldeman GI null, som fungerer veldig bra, men vil etterhvert over på et mer lavkarbo kosthold. Jeg stortrives på Gi null, men det kan bli litt ensidig til tider. Jeg har virkelig ikke lyst tilbake til «vanlig» kosthold igjen, men det er noen utfordringer for meg.

  Så lenge jeg er hjemme, er det null problemer med å følge lavkarbo kosthold. Men, når jeg er på reise og i tillegg har det travelt, synes jeg det blir kjempevanskelig. Ikke alltid det passser å gå inn på en Kiwi butikk og spør etter en karbonade. Man er f,eks på toget, fly, i møter, på farten etc.

  Nå håper jeg at du har noen gode råd på hvordan man kan gjøre i sånne situasjoner. Det finnes sikkert måter å gjøre det på, bare meg som ikke vet det.

  Gleder meg til svar:-)

  Mvh
  Trine

 6. Makronella - 29.06.2012 11:02

  Det er altid en utfordring når man spiser et litt «anderkledes» kosthold og er ute og reiser eller har det travelt …… men mye av problemene kan løses med god planlegging.
  Jeg pleier lage opp litt mat når jeg vet det blir heltisk –eggemuffins disse oppbaevarer jeg i en bboks i kjøleskapet og er fort å ta med et par stykker……
  PÅ reise er det ikke altid like lett – en ting er hotelfrokoster, der er det som regel altid noe en hakan spise -egg , bacon, pålegg ost osv ….. men utover dagen kan det være vanskelig – Det jeg ofte gjør er at jeg tar med en pakke med dette brødet Det holder seg noen dager i kjøleskap og så smører jeg en liten matpakke som jeg kan ha når «sulten gnager» Pålegg kan man ta med fra frokostbuffeten om man bor på hotel 😉 eller mankan kjøpe noe og legge i kjøleskaper -de fleste hotelrom har et lite barkjølesak man kan lure noe inn i.
  På restaurant besøk er det vel å velge det beste av det som er der -be om mer grønsaker isteden for poteter osv ……

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.