Jordbærkarusell /bløtekake

Jeg har en gammel samleperm med oppskrifter, og i den fant jeg en kake som jeg tenkte kunne være ok til 17 mai.  Da skal vi bort og jeg skal ha med en kake.  Fant det tryggest å prøvebake en i helgen.  Godt var det, for jeg ser noen justeringer som må til. Smaken var ingenting i veien med, men  justeringene er  i forhold til fyll og pynt. Jeg har satt inn det jeg mener må ekstra i oppskriften på fyllet under.

Jeg skulle ha et tynt sukkerbrød, og istedenfor å begynne eksperimentere med det brukte jeg oppskriften til Janicke på bloggen En sunn famile. Når bunnen er stekt velter jeg den over på et kjøkkenhåndkle og legger langpannen over den mens den avkjøles.  Dette gjør at kaken holder seg myk og kan rulles.

 

 

Fyllet :

5oo gram jordbær

1 liten ts splenda

noen dråper lime

2 dl kremfløte (opprinnelig bare 1)

6 plater gelantin (opprinnelig 4)

Ta av noen jordbær til pynt.

Jordbærene renses og moses grovt, jeg lot de få et par omdreiinger i foodprosessoren. Neste gang vil jeg mose de en del mer.    Bland inn en liten t-skje splenda.  Her kan en bruke sukrin men jeg velger splenda for jeg er ganske var så sukrinsmaken. Ha og i limesaften.

 

 

Gelantinen bløtes i vann ca 5 minutter, rist av vannet og smelt den i mikroen i ca 30 sekunder, avkjøl og rør det i jordbærmassen.

Kremen piskes og blandes med jordbærene.  Sett i kjøleskapå og la stivne.  Dette tar ca 45 min.

 

 

Når kaken er kald skjæres bunnen i strimler på 5 cm.  Vær nøye på at de er like brede.  Her var ikke jeg nøye nok og fikk litt forskjeller på strimlene.

 

 

Når kremen er stivnet skal den smøres på innsiden av kakestrimlene og de rulles sammen etterhverandre slik at det blir en rund kake.  På min testkake ser jeg fort at jeg har lite fyll så i oppskriften har jeg doblet krem mengden og vil og ha bærene mer finmost. Fortsett å legge lag på til kaken har en passe størrelse.

 

 

Det er nå jeg ser at jeg ikke var nøye nok med kake strimlene og jevnheten av de. Toppen blir ujevn og for lite fyll gjør at den ikke blir så pen å se på.

 

 

Jeg pisker det jeg har igjen av krem og smører over og rundt kaken.  Ikke nok til lage noe pent mønster, men denne er en test og kun til husbruk og jeg  blir rimelig populær hos ungdommen som får en kake de kan sette til livs 😉

 

 

Om kaken ikke er noen skjønnhet er smaken skikkelig god.  Ikke noe si på den. Jeg sikrer meg et stykke som jeg vil teste ut neste dag når den har fått satt seg litt, og som ventet er den enda bedre.   Og kaken er morsom og anderledes i stykkene når den skjæres i.   Blir nok ikke siste gang denne lages, og som vanlig er jeg i gang å tenke endringer. Jeg tror jeg vil prøve den med bringebær en gang også.  Jordbær er godt men bringebær gir et ekstra løf t i kremkaker med sin friske smak syns jeg.

 

Bildet lånt fra permen. Litt jevnere i kantene og ser ut som har mere fyll

 

Jeg regner med jeg lager denne igjen 16 mai, og da skal jeg være nøye slik at den blir slik som den var på bildet fra orginaloppskriften i permen min.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

13 kommentarer til “Jordbærkarusell /bløtekake”

 1. Frida - 15.05.2011 11:50

  Tøffe kaka!

 2. Janicke - 15.05.2011 13:08

  ååå den var spennende 😀 Så bra det funket med tiramisu-sukkerbrødet! Fikk lyst til å teste ut 😀

 3. Makronella - 15.05.2011 14:56

  JA den var litt tøff denne -må bare perfeksjonere den litt utseendemessig. Tiramisusukkerbrødet var helt topp det 😀

 4. hannem - 15.05.2011 20:02

  Den ble flott, men jeg trodde den ville være lettere å skjære etter at den var rulla sammen.

 5. Makronella - 15.05.2011 20:31

  Jeg tenkte det samme -rulle sammen og dele som rullekake…. Problemet er at da blir det bare en runde liskom -her skal strimlene utenpå hverandre til det er en stor kake …… ser atr jeg muligens kunne finskåret toppen dagen derpå når den hadde satt seg, men da var kaken vekk så jeg ikke fikk prøvd -sånn er det når store tenåringsgutter får fritt spillerom 😉

 6. Trine RJ - 16.05.2011 21:12

  Denne kaka ser skikkelig stilig ut! 😀
  Jeg har bunn til avkjøling og fyll i kjøleskapet. Nå er jeg skikkelig spent på hvordan resultatet mitt blir 🙂 Jeg er ingen baker, så dette er noe jeg ikke har rutine på, så da må jeg spørre deg: Har du på kremen i dag (den ytterste, ikke jordbærkremen) eller venter du med pyntingen til i morgen? Jeg er usikker på om jeg skal montere den i kveld, men vente med pyntingen til i morgen tidlig?

 7. Makronella - 16.05.2011 21:46

  Jeg har nettopp gjort alt ferdig på denne kaken -lagde den på ny med bringebær, men fikk ikke toppen så pen idag heller -ble krem over det hele pluss masse friske bringebær på toppen pluss noen physalis (http://www.frukt.no/leksikon/frukt/faktaark/physalis/)
  Fant noen norske flagg som jeg toppet hele kaken med 😉

 8. Trine RJ - 16.05.2011 22:01

  Jeg har montert min kake nå, og den ble ganske stilig. Jeg fikk strimlene helt jevne ved å klippe en mal i stivt papir som jeg skar etter. Tror likevel jeg vil dekke den med krem for den ble litt kjedelig i fargen. Kanskje en ide å farge jordbærkremen med litt rød konditorfarge? Da blir det større fargekontrast mellom bunnen og kremen. Tenker det ville skapt en fin effekt.
  Uansett, kaken ble tøff! Takk for at du delte oppskriften 😀

 9. Makronella - 16.05.2011 22:17

  Min kake var fin i fargene i dag og dden ble jevn -litt hull i fyllet som fint kunne fylles, problemet i dag var at ytterste lag som ble «rullet » på knakk og gjorde kanten stygg -dermed ble det krem på …… men med nok av pynt er det ok morsom er den når den blir kuttet i -folk forventer bunnen motsatt vei liksom 😉

 10. Sabina - 09.08.2013 17:54

  Linken med oppskriften til sukkerbrødet virker ikke, det kan se ut som om loggen er lagt ned. Vil du dele den så jeg også kan prøve? Kaka var kjempefin og så veldig god ut! 🙂

 11. Makronella - 26.08.2013 10:22

  JEg har oppdaget ulempen med å gjøre dt som regnes som «riktig» og linke til den man fant oppskriften hos slik at de får æren av den. Desverre har jeg ikke oppskriften skrevet ned noe sted så den er tapt for meg og ……..JEg skal prøve å finne en alternativ oppskrift, men foreløbig har jeg ikke hatt anledning til jobbe så mye med det…..

 12. Sabina - 02.09.2013 22:53

  Tusen takk for svar! 🙂 Og tusen takk for en kjempefin blogg! 🙂

 13. Monica - 28.04.2018 09:02

  Åh linken til selve oppskriften finnes ikke .! Kan noen ordne?

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.