Aparges med eggesmør.

Jeg elsker fersk asparges og i disse dager går det en del av den. Den har vært rimelig høyt priset, men forleden kom jeg over et tilbud og fikk med meg noen bunter.  Aspargesen har vært naturlig tilbehør til middagen

  siste dager, grillet eller kokt.  Jeg har jaktet på nye måter å lage den på og har prøvd ut en som ble en skikkelig god lunsj.

   

  Asparges

  Hardkokt egg

  kviteseidsmør

  evt litt parmesan

   

  Rens aspargesen ved å knekke av nederste del av stilken, knekker lett der det som skal vekk begynner. Kok apargesen i 3- 4 minutter.  Den skal være al-dente med god tyggemotstand

   

   

  Hardkokte egg kuttes i små terninger. Et lite tips er å bruke eggedeler og snu egget flere ganger i den, dablir det fine biter.  Eggebitene røres inn i smeltet kviteseidsmør evt vanlig smør.  En kan og tilsette litt hvitløk og evt  parmesan.  Legg aspargesen på et fat og legg et belte med eggesmøret over.

   

   

  Eller en kan gjøre som jeg gjorde, dle aspargesen og blande alt sammen.  Skikkelig god og smakfull lunsjrett, forrett eller tilbehør til annen mat.

   

   

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

5 kommentarer til “Aparges med eggesmør.”

 1. Janicke - 18.05.2011 12:17

  Elsker asparges jeg også!! Dette så lekkert ut!

 2. Frida - 18.05.2011 16:16

  Åh nam! Det går mye asparges her om dagen, så jeg skal nok få testet ut denne varianten også 🙂

 3. iselin - 18.05.2011 17:33

  Takk for tipset!
  Nå er maten snart ferdig og eg gleder meg til å smake!

 4. sanasol - 19.05.2011 11:17

  forr en flott blogg, mye bedre enn alle de andre lavkarbobloggene..selv bedre enn lenabeatrice sin, selv om jeg er avhengig av hennes blogg, det er jo hun som er «lavkarbodronningen» for meg..hehe

  men uanz, du er råflink, alt ser så enkelt ut, du klarer virkelig dette, navnet passer perfekt til bloggen..dette er min nye oppskriftsbok:) takk for at du er til;)

 5. Makronella - 19.05.2011 17:15

  sanasol -tusen takk for fine ord. Målet mitt er å holde det enkelt -og derav også navnet. Var mitt største problem da jeg startet lavkarbo var å finne alle disse sære ingrediensene. Begynte egentlig blogge for å ha oppskriftene selv (etter mistet noen i pc-krasj) men hyggelig å kunne være til inspirasjon for andre også 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.