Tomatsalsa

I Trines matblogg så jeg for en tid siden hun hadde laget tomatsalsa .  Jeg likte ideen om egen salsa – med valgfri styrke på hvor sterk den skulle være.  Supert tilbehør til grillmat feks.  Jeg har laget min egen lille vri på salsaen, men  her er hvordan Trine lager den.   Ikke lag for mye om gangen, dette er ferskvare.

Første gangen jeg lagde denne salsaen hadde jeg bare store vanlige tomater så jeg valgte dele de opp for deretter gi de et par omdreiinger i stavmikser bollen, akkurat nok til at de ble litt knust. Det har jeg fortsatt med, er godt fornøyd med konsistensen den får da.  Vårløk, hvitløk og frisk basilikum  får samme behandling.  Rødløken jeg kjøpte var ikke noe fin da jeg delte den så den mangler i dag så den erstattes av en chalottløk, men jeg foretrekker den rød -gir en ekstra piff til smaken.

Bland løken og tomatene -sil av om det er mye veske.  Smak til med salt og pepper.  Ha på en god olivenolje.  Jeg velger en med basilikum denne gangen.  Ha på salt og pepper og ha det hele i en skål eller et greit glass.  Pynt evt med halve perletomater.  La trekke i 30 minutter minst før servering.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Tomatsalsa”

  1. coffeemum - 26.09.2011 09:49

    Mmmm,denne holder jeg en knapp på ja! Og ovnsrister,eller steker du på panna en lavkarbobrødskjive, som du først har gnikket med et hvitløksfedd og dryppet på olivenolje, så har du den perfekte bruscetta! Mmmm nam nam nam! 😀

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.