Stekt sei

 

Reklame kan være en kjekk ting – igår  så jeg at butikken «min» hadde fiskeuke og det syns jeg var grunn til legge turen via fiskedisken der.  Resultat av turen var en fin seifilet side, løk sopp og paprika.

 

 

Jeg har vokst opp med fisk i mange farsonger, og vi har ofte fisk til middag. Det er dog sjelden vi har den tileredt slik  som jeg ofte fikk det servert hjemme i barndommen -stekt fisk! Helt enkel og greit stekt fisk -uten noe dill eller panering bare rett i panna, og det fikk jeg lyst på da jeg sto og lurte på hva jeg skulle bruke denne store fine fileten til.

Fiskefileten ble delt i passe serverings stykker.  Smør smeltes i panna som  skal være varm -men ikke helt på det varmeste.   Stykkene legges i og brunes, skru evt ned på varmen om det virker som det går for fort.

 

 

La de ligge under lokk til fisken begynner bli hvit igjennom og snu de så forsiktig.   Jeg snur kun fisken en gang.  Når fisken er snudd skrur jeg ned varmen,  lar den få et dryss med salt og pepper og lar den surre ferdig under lokket.  Det er ikke nødvendig med steke skorper eller farge på undersiden av filetene -kun den ene siden syns ved servering.   Fisken skal ha en lett fin farge men ikke noe hard steke skorpe.

 

 

Jeg surrer løk godt i en mindre stekepanne samtidig med fisken.  Fisken legger jeg over i en ildfast form og setter i ovnen så den holder seg varm (50 grader er nok) sopp surres deretter lett sammen med parika i gryten og til slutt tilsettes den stekte løken.  Jeg liker sammensettingen av løk sopp og paprika og kommer fram til at det fint kan gå til stekt fisk .  I tillegg har jeg lettkokt brokkoli og litt smeltet kviteseid smør.

 

 

Skikkelig snaddermat – skal jammen huske denne tilbredingsmåten for fisk fra barndommen til flere fiskemiddager.  Familein synes og det var en utmerket måte å få fisken på -hvorfor vi ikke hadde hatt den slik oftere.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.