Fra «karbo-sjokk» til strickt lavkarbo

I helgen var vi i  selskap av det litt større og høytidelige slaget.   Middagen var ikke noe problem, lett holde seg på den smale sti der.  Verre var det da kakene kom på bordet.  Jeg skulle bare smake litt, men endte opp med litt mer enn tenkt.  Både fordi jeg ble fristet og fordi jeg ville sjekke ut hvordan kroppen ville reagere på så pass mye karber,  og gjett om jeg fikk føle på det resten av helgen.  Karbohydratene herjet kroppen og den var tung, uvel og lite samarbeidsvillig.

På forhånd hadde jeg bestemt meg for starte en strick lavkarbo uke fra søndag av.  Det vil si at jeg ikke skal ha meieriprodukter, salt ikke nøtter og kornprodukter. Fett skal komme fra fet fisk, avokado og smør.  Rikelig med vann.                                                                               Litt småkipt kosthold med andre ord, men jeg gjør det for å få kroppen i gang igjen etter noen månder der det har blitt litt flere karbohydrater enn jeg har hatt tidligere.

For så vidt greit nok det, jeg har sett at jeg kan leve greit og stabilisere vekten, men det er ennå litt som skal av så det trengs en liten boost for komme i gang igjen – tros alt vi går mot sommer og lettere klær og greit å da få  vekk noen cm her og der 😉

Det utrolige er at etter en såpass stram dag kjenner jeg hvordan energien kommer tilbake i kroppen.  Jeg syns kroppen kjennes riktig ut og jeg trives med følesen.  Jeg har lenge visst at lavkarbo er tingen for meg, men godt å få det bekreftet og godt å kjenne hvordan kroppen samarbeider på en helt annen måte enn da karbohydratene herjet gjennom den i helgen.  Blir spennnede å se hvordan denne uken blir.  Klarer jeg være målrettet nok til holde et så stramt kosthold ….. vi får se.

Jeg har tatt noen forholdsregler og laget opp litt mat så jeg har til ty til som raske måltid og matpakke på jobb.

Hva jeg har laget – blomkål og brokkoli kokt og delt i småstykker og blandet med grillet kyllingfilet.

Grillet svinekjøtt og kyllingfilet kuttet til terninger

Avokado most sammen med majones

Kokt egg blandet med tunfisk (og så blande dette med avokadokremen ……)

Jeg kommer nok til spe på med mer avokado på tallerkenen til måltiden -og så får  jeg ha smeltet smør over kjøtt og grønsaker slik at jeg får nok fett.

Planen er også å få i meg 4 av mine 750 ml flasker med vann – der er vel eneste sted som har sviktet litt i går ble sent med siste vannflaske, så natten ble preget av litt doløping.  Skal få imeg nok vann  men jeg må nå målet med vann litt tidligere på kvelden og slippe og fly på do for mange ganger om natten.

Da gjenstår det bare å se hva neste uken bringer.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

11 kommentarer til “Fra «karbo-sjokk» til strickt lavkarbo”

 1. bente - 09.05.2011 08:38

  hei, jeg er veldig på nett med deg, merker at lavkarbo gjør meg friskere og lettere til sinns (og ellers da, hehe). I går gikk jeg på en smell og spiste bagels og det får jeg igjen for idag. Det er ingenting som skal til før kroppen min «skriker» av uvel…. Stå på 🙂

 2. LenaBeatrice - 09.05.2011 10:31

  Hei! Tenk på at du kan lage flere smør- og eggeplommebaserte sauser som blir veldig gode, du har sikkert sett de i bloggen min.

  God strikt uke! 🙂

 3. Makronella - 09.05.2011 10:35

  Bente – Ja er det ikke rart hvor kjapt kroppen sier fra,greit igrunnen så ser en feilstegene og konsekvensene fort

  Lena takk for påminning. Har nakkekoteletter til tining nå (burde vel vært fisk i dag men ….. ) Tror jeg må inn og lete opp en passende saus -eller har du noe tips ?

 4. LenaBeatrice - 09.05.2011 12:05

  Makronella: tja, til koteletter synes jeg det alltid er godt med bare smør til jeg, da gjerne smaksatt med noe: chili (sambal oelek), hvitløk….

  Men jeg er veldig glag i bearnaisesaus da, gjerne smakt til med tomatpure (choronsaus). Kan man ikke lage bearnaisesaus så går det å bruke egg- og smørbasisen som den er og bare tilsette tomatpure også

 5. Makronella - 09.05.2011 12:09

  Det ER godt med bare smør, men noe sier meg at det kommer til bli mye av det de neste dagene …… skal se hva jeg finner på 😉

 6. line s - 09.05.2011 12:32

  Hei :)har du noen erfaring med soyarømme.Jeg tåler ikke meieriprodukter. Har lyst til å prøve lavkarbo 100%, men syns det er vanskelig i og med at jeg må holde meg unna oster +++++++++.Fant en oppskrift på rømme vaffler jeg kunne tenke meg å prøve. Lurer på om det går an å erstatte med soyprodukter.

 7. Frida - 09.05.2011 12:58

  Flink du! Jeg tenker at jeg også burde strikte opp kostholdet mitt litt. Det har ikke vært mye fremgang på vekten de siste månedene… *sukk* Men så er det dette med ost da. Det er jo verdens deiligste oppfinnelse…. Hmmm. Kanskje jeg skal la meg inspirere av deg?

 8. Grethe - 09.05.2011 13:34

  Jeg har fulgt deg litt fra sidelinje. Og jeg er imponert av deg. Du er så kreativ og flink med maten at det er en fryd. Jeg har forsøkt mange ulike spisemåter gjennom livet og jeg har vært lavkarber. Men da på den strikte måten hvor målet var langvarig ketose. Kjedelig mat som gjorde at jeg gikk lei ganske fort. Men nå vil jeg forsøke din metode. Den litt mindre strikte greia. Du har jo et vell av oppskrifter så her er det bare å hive seg ut i det. Kanskje jeg til og med kommer til å få resten av familien over på lavkarbekost. Skal prøv i allefall.

  Men altså, du har gitt meg masse motivasjon og pågangsmot. Tusen takk for at du deler ditt lavkarbeliv med oss andre. Inspirasjon, tips og råd kan man aldri få for få av. Tusen takk!

 9. Makronella - 09.05.2011 16:30

  Line -Jeg må bare beklage og si at jeg har ekstremt liten kjennskap med soya produkter. Jeg er av de heldige som egentlig kan spise alt (eneste konsekvens av det syns på vekten ) og dermed har jeg ikke vært borti soyapsodukt og andre erstattere.

  Frida- det har vært en lang prosess å ta meg sjøl i nakken for komme i gang med en til to uker strickt, hjalp godt med litt overflod av det søte. Håper det skjerper inn såpass at jeg blir flinkere på vanlgig lavkarbokost igjen og 🙂

  Grethe – Hyggelig at en kan være til inspirasjon. Bloggen hjelper meg til tenke nytt mye av tiden – du vet en skal jo ha noe å skrive 😉 Jeg prøver å variere så godt jeg kan, men desverre er det noen kjedelige perioder innimellom også, men slik er det vel uansett
  hvilken kost en følger. Lykke til med omlegging

 10. annema - 11.05.2011 11:31

  hei
  fin blogg du har! men hva mener du med strikt lavkarbo; uten meieriprodukter og kornprodukter? tåler du kanskje ikke meieriprodukter?

 11. Makronella - 11.05.2011 16:12

  Såpass strickt lavkarbo som jeg skiserer her er kun for en kort periode, som jeg sier i innlegget en uke, max to.
  Jeg tåler meieriprodukter men denne formen for strickt kost er for «vekke » kroppen igjen etter lang stabil periode på vekten. Med å kutte ut meieri produkter og kornprodukter en kort tid er det ofte kroppen kommer i gang igjen med nedgang. Meieri produkt og korn kan ofte være litt brems der -har en tendens til å kunne bli mye ut av de. Ost rømme fløte osv. Det er denne uken -ja frem til 17 mai jeg skal leve slik, ikke lenger. En liten periode med strickt hjelper meg også å omprogramere hodet litt,hva fungerer og hva fungerer ikke. En kan jo av og til spise litt feil og for mye selv om en holder seg til lavkarbo

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.