"Lasagne" på lavkarbovis

 

I det jeg skulle begynne på middagen lørdag -Hjemmelagde karbonader,  fikk jeg det for meg at jeg hadde lyst på lasagne……. men hadde jeg det jeg trenger til det – jeg har aldri laget lavkarbo lasagne (lookalike) men syns å minnes at Line har hatt en oppskrift på lavkarbolasagne for en tid siden så sjekker hos henne og finner oppskrift.  Jeg hadde det meste – ikke arrabiata sausen -eller noe lignende, men man kan da impovisere – Gjorde noen andre små endringer også

1 pakke kjøttdeig
1 løk
1/2 rød paprika
1 ss oregano
2 ss tomatpurre
1/2 dl vann
1/2 aubergine
1/2 boks creme fraiche
1 dl fløte
revet ost
revet muskatnøtt
parmesan

Stekte kjøttdeig løk og paprika – hadde i tomatpurre og vann.  Neste gang skal jeg ha skikkelig saus til -eller ta meg bryet å lage ordentlig kjøttsaus selv- Planlegging et et stikkord her.
Varmer creme fraiche og fløte – har i en halv t-skje revet muskatnøtt og revet ost pluss en liten håndfull revet parmesan (jeg bruker frisk som jeg river v bruk)

Aubergine er skåret i tynne tynne skiver

I en smurt form legges først ostesaus , så aubergine som jeg tar sjanse på blir passe kokt i ovnen, kjøttet – fortsetter slik til alt er brukt avslutter med aubergine og saus på toppen samt et  ostedryss øverst .
Kunne hatt bittegrann mer ostesaus men det går greit med denne mengden og

 

Midt i ovn v 225 grader i 25-30 min .  Lar det stå  på  benken i 10 minutter slik at det får «satt seg» litt
Serverer med en salat, og et godt dryss med parmesan.

 

 

Dette var skikkelig godt – kan ikke se at auberginen tok skade av legges i «rå» er første gang jeg bruker den -har brukt squash som «pasta » tidligere.  Den skikkelige kjøttsaus smaken manglet litt, men det er jo bare pga impulsendring i planlagt meny på en lørdagskveld –

Kan anbefales

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

9 kommentarer til “"Lasagne" på lavkarbovis”

 1. sunnfamilie - 18.10.2010 10:57

  Dette så jo snadder ut 🙂

 2. Frida - 18.10.2010 14:29

  Mmm, ja! Enig med Sunnfamilie!

 3. hannem - 18.10.2010 20:09

  Ser godt ut, må prøves! Har nok lettere for å finne squash enn auberginer, men greit å kunne variere når får tak i det. Tror jeg ville hatt en boks med hermetiske tomater oppi, har som regel et lite lager av det.

 4. Makronella - 18.10.2010 20:40

  Dette var snadder, ja

  Hannem jeg pleier og ha slikt på lager,men ungdom som er alene hjemme og kokkelerer har ikke sagt fra at de tok siste pakke…… står på listen til neste shopping

 5. Marianne - 18.10.2010 22:53

  Ååå, dette så bra ut 😀

 6. LenaBeatrice - 19.10.2010 12:52

  Og jeg som har planlagt noe annet i dag….har tenkt så lenge på å lage lasagne, og jeg har jo sett oppskriften til Line….men ja…

  Da får det jammen bli lasagne i morgen!

 7. nettisen - 19.10.2010 15:31

  ¨Ble litt sulten av den her ja 🙂

 8. Anonymous - 05.11.2010 04:07

  Dette såg jammen godt ut, skal prøvast. 🙂

 9. Cecilie Eide - 14.11.2022 23:13

  Denne tror e må være den beste lasagnen e har smakt!🤩 gleder meg til å prøve flere oppskrifter!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.