Hamburger brød

Grillsesong er ikke bare saftige kjøtstykker eller god fisk.  Noen ganger har man lyst på noe så enkelt som en pølse eller en burger, og denne dagen var det burgeren som sto på ønskelisten.  Til en skikkelig hamburger trengs det et hamburgerbrød.

Jeg har laget en vanlig deig av den jeg bruker til baguetter og foccacia.

Denne gangen vil jeg prøve å lage jevne greie hamburgerbrød.  Jeg har litt mindre «mel» i deigen i dag slik at den er  relativt løs og heller den i noen passe ildfaste former som er ca 11 cm i diameter. Formene har  helt rette kanter, små paiformer ol kan og brukes, eller  en kan  ha deigen litt mindre flytende å sette den med skjeer på bakepapir.

Husk å smøre formen – jeg har visst brukt for mye silikonformer i det siste for jeg helte røren rett i formen ….en utfordring å få de ut på den måten, men jeg klarte redde alle …….

Steker v 175 ° i ca 20 -30  min.  Velt brødene ut av formen og lar de avkjøle litt før de deles og burgeren legges i. Jeg har aldri laget de slik før -og var usikker på hvor mye som skulle i hver form.  Det ble  5 brød ut av porsjonen i dag – så det er ingen storbakst. Helt greit syns jeg for akkurat denne type brød er best fersk. Har du noen til overs husk å oppbevare i et kjøkkenhåndle ikke i plastpose.

Grei måte lage burgerbrød på -og fasongen ble jevn og flat -ikke som et rundstykke der det er mer mat midt på brødet enn på kantene.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Hamburger brød”

 1. Lilly - 26.04.2011 11:18

  Hallo og god formiddag:)

  Så fine hamburgerbrød!
  Heller du deigen oppi muffinsformer da?
  Lønner det seg og bruke silikonformer isteden kanskje?
  Hva smaker det av dem?
  Som ferskt brød?
  De så skikkelig gode ut, må nok prøves.
  Fint du la ut bilde!

 2. Makronella - 26.04.2011 11:25

  Denne gangen hadde jeg de i ildfaste former som er 11 cm i diameter -muffinsformer blir litt små (desverre ) i allefall de formene jeg har. Lavkarbo brød og vanlig brød bakt med hvetemel har en forskjellig smak fra hverandre, men jeg liker disse brødene godt – har ikke hatt noe tilpassingsproblem med smaken, vanlig brød har jo og mange forskjellige smaker. Lykke til med testing 🙂

 3. Ingunn Walsøe - 07.05.2021 14:08

  Hei. Er det kremost eller smøreost du bruker? Jeg har prøvd flere av oppskriftene dine og er kjempefornøyd. Jeg har laget hamburgerbrød ene en gang, da ble de mørke, nesten grønne inni, men nydelig til haburger.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.