Fiskegrateng

 

Det er ikke mange ting jeg egentlig  savner på lavkarbo, men av og til dukker det opp en og annen ting, som idag da jeg fikk kommentaren at det er lange siden vi har hatt fiskegrateng. Grateng for meg er varianten med saus og stivpiskete eggehviter.  Den jeg lager inneholder ikke bare den hvite sausen men også makaroni så jeg har bevisst unngått denne middagen.  I dag fant jeg derimot ut hvorfor ikke eksperimentere litt og satte i gang

500 gr kokt torsk ( velger koke fisken pga dårlig mulighet til regulere tykkelsen på sausen)
1 beger creme fraiche
en håndfull purre
2 eggeplommer
2 eggehviter
salt
pepper
muskatnøtt

 

 

Det er viktig at fisken er helt kald før tingene blandes sammen
Eggeplommene og et beger creme fraiche blandes i en bolle.  Deretter blandes kokt fisk (avgir mindre veske enn rå) og purre inn.

 

 

Dryss over litt salt, pepper og muskat nøtt -ca 1/2 ts salt 1/4 ts med de andre to.  Stivpisket eggehvite løftes forsiktig inn i blandingen og det hele helles forsiktig over i en smurt ildfast form.

 

 

Jeg erstatter kavringstrøen med knust knekkebrød.  revet ost kan evt og has på toppen eller erstatte knekkebrødet.

Stekes midt i ovn ca 200 grader i 30 min – viktig å passe på at den ikke steker for lenge -da blir gratengen tørr.

 

 

Serveres med kokt brokkoli og litt smeltet smør (kviteseid er nydelig til )
Med unntak av at det ikke er makaroni i denne gratengen er smaken akkurat som den orginale varianten med hvit saus.  Tror det blir en fornøyd familie som får grateng igjen her i huset.

 

 

En kan bytte ut fisken med feks skinke eller hamburgerrygg, rester av sommerkotellett ol, blir da skinkegrateng i stedet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Fiskegrateng”

 1. Line - 08.09.2010 21:22

  Jeg kommer på restemiddag i morgen, er bare et par timer unna.

 2. Makronella - 08.09.2010 22:42

  Godt du sier fra i god tid, så jeg rekker lage noen rester 😉 Har skjelden slikt med denne familien.

 3. Veronica - 23.10.2011 20:39

  Lurer på hvorfor jeg ikke får til sausen, selv om jeg følger oppskriften? Har forsøkt to ganger nå, og det smaker jo godt, men som med alle andre gratenger jeg lager med creme fraiche eller rømme, så blir det mye overflødig væske i bunnen. Kan det være blomkålen jeg brukte som «makaroni» som avgir væske? Jeg kokte den i 5 minutter og avkjølte før jeg blandet alt sammen.

 4. Makronella - 23.10.2011 21:48

  Det er ikke godt å si – alle ingresiensen må være helt kalde når en bruker stivpiskete eggehviter …. ellers vil det bli tyntflytende….. mulig det er blomkålen har ikke prøvd det selv, så ikke godt å si

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.