Foccacia med ost

Nå som grillsesongen er i gang våkner lysten på å lage forskjellige grillbrød og i dag har jeg prøvd meg på en variant jeg lagde mye da hvetemel var en naturlig ingrediens i kjøkkenet .

Deigen har blitt litt anderledes i dag enn den vanlige, og litt større, men den gode gamle  kan og brukes.

 

80 gram malte sesamfrø

60 gram mandelmel

1 ss bakepro ( kan sløyfes bruk bare mer av det andre  -jeg prøver bare bruke opp det jeg har )

2 ss fiberhusk

3 egg

1 dl fløte

100 gram kremost

(vann)

Bland det tørre sammen , ha i sammenpisket egg, ost og fløte og rør det sammen til en glatt deig.  Ha halvparten av deigen i en bakepapir kledd form.  (min form er min er 18 x 23 cm )  I det jeg begynner denne jobben fåpr jeg en telefon og deigen sblir rimelig kompakt de minuttene jeg er borte fra den så jeg tilsetter ca 1 dl vann slik at den er lettere jobbe med. Når halve deigen er i formen dekker jeg den med skiver av mozarella ost og biter av gorgonzola

Deretter skal resten av deigen over – denne halvdelen er og blittlitt for kompakt igjen så jeg tilsetter mer vann -akkurat passe til den blir grei jobbe med.  Når all osten er dekket -strø på maldonsalt og rosmarin pluss noe dråper olivenolje.


Stek v 180 grader.  Steketiden i dag blir bortimot 40 min. Sjekk om det er stekt nok underveis -fast skorpe med fin farge.  Husk oppbevar slike brød i et kjøkkenhåndkle -ikke i plast.

Brødet har en fantastisk smak av ostene – gjett om jeg skal begynne lage dett igjen -Like godt i lavkarbo variant som i orginalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Foccacia med ost”

 1. Janicke - 19.04.2011 11:28

  åiii det var en super ide 😀 Elsker brød fylt med ost!!

 2. iselin - 19.04.2011 13:33

  Den ser super god ut! Du har så mangen gode oppskrifter- det gjør lavkarbo- spising til en lek!
  Tusen takk!

 3. Frida - 20.04.2011 06:22

  Mmm! Denne ser nydelig god ut!

 4. Trine RJ - 21.04.2011 15:41

  Brukte 1 ts bakepulver i også og ingen bakepro. Ble kjempegodt. Nydelig tapasbrød 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.