Squash med skinke

Det er rart hvordan man plutselig kommer på en måte å gjøre gamle favoritter om til lavkarboretter. En gammel traver av en tortillini med skinke er nå blitt: squash med skinke. Oppskrift er som følgende:

1 Squash
1 skinkeboks
3dl fløte
150 gr revet ost
1ss basilikum
salt
pepper

Skrell squashen -fjern «frøene » i midten og kutt den i terninger.  Hakk basilikum.

Kutt skinken i biter. Kok fløten, skinken og ca halvparten av osten. Rør til osten smelter.  Bland inn basilikum og smak til med salt og pepper -Forsiktig med saltet, skinken har en del salt smak.  Ha det hele i smurt ildfast form.  Ha resten av osten over.  Stek i ovn på 225 ° i 15 min eller til osten er blitt gylden.

Jeg var veldig i tvil om jeg skulle stek squashen eller bare bruke den naturell i formen.  Den ga veldig mye veske slik som dette -så neste gang vil jeg prøve å frese den litt i stekepannen før den går sammen med resten.  Retten var skikkelig god så det blir ikke siste gang denne lages slik.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Squash med skinke”

  1. Hege - 04.05.2011 10:59

    Denne retten er sikkert god med tunfisk og 🙂

  2. Makronella - 04.05.2011 22:29

    Det har jeg aldri tenkt på en gang -men det er godt mulig, ja 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.