Stikkelsbærpai

Nå har jeg brukt litt tid på å  tråle nettet for oppskrifter og ideer til bruk av stikkelsbær, og jeg klarte finne noe som var sånn tåelig greit som jeg tenkte jeg skulle prøve.  Men når jeg drev og tenkte hva jeg skulle erstatte melet med kom jeg til tenke på min egen smuldrepai – jeg lager den med epler og med rabarbra om sommeren.  Paien er laget med mel men kan noe gjøres med den tro…….. Og det har jeg nå prøvd ut .  Siden dette er en test fant jeg ut at istedenfor lage en stor paiform ville jeg bare prøve med en liten form – så jeg brukte

200 gram stikelsbær
50 gram mandler
25 gram kokos
1 ss sukrin
1 egg
25 ml smeltet smør

mandlene og kokosen males godt sammen i den lille bollen jeg har til stavmikseren.  deretter blander jeg i 1 ss sukrin.  1 egg røres inn med gaffel og massen legges over bærene i formen.

Varm oven til 175 grader.  Like før formen settes i ovnen helles 25 ml smeltet smør over.  Stek i 25 min

Avkløl litt for den serveres.

Når formen kommer ut av ovnene ser jeg at bærene inneholder mye veske, det er mye saft i formen.  Jeg har nok brukt for lite sukrin for det er temmelig frisk smak på bærene, men med litt sukrinmelis over går det greit.

I den opprinnelige oppskriften er det like mengder mel og sukker – tror nok ikke det er nødvendig med så mye sukker med mandler som mel, men litt mer kunne jeg nok hatt ja og, ekstra sukker over bærene hadde nok vært lurt.   Is passer utmerket til paien men jeg klarte fint å få den i meg uten noe.  Pga syren i bærene er det  nok med en liten posjon men absolutt en snadder sommerdessert/kake – og skal nok prøves med både epler og rabarbra denne varianten og.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.