Pizza (forsøk 3) og favoritt

Det er vel nesten et år siden sist jeg lagde pizza, men etter ha sett lavkarbopizza på LCHF-bloggen er dette andre forsøk på kort tid .  Denne gangen fant jeg oppskrift i Hjemmet – begynner visst bli en trend dette at blader med lavkarbo havner i kandlekurven min……….

Selve oppskriften som sto i bladet var med  med koking av tomatsausog masse fyll.  Fyllet gjør jeg enkelt når jeg lager pizza. Tomatpurre, løk, paprika, sopp, tomat, krydder ost spekeskinke, vanlig påleggskinke eller pepperoni, alt etter hva jeg har eller gidder .  Bruker jeg kjøttdeig strimler jeg den bare opp og legger rå på bunnen, den steker på tide den er i ovnen og blir utrolig saftrig og god.

Men det er jo ikke fyllet som er utfordringen med en lavkarbo pizza, men bunnen. De jeg har laget før,( oppskrift her og her,)  har vært helt ok,  men denne siste fra Hjemmet blir nok fremtidens pizzabunn. helt nøytral bunn -første gang jeg ikke følte jeg spiste noe «erstatningsbunn» med så veldig anderledes smak og du lager den slik:

2 egg

1krm salt

4 ss olivenolje ( jeg brukte måleskje, følte nok at det ble litt mye så kommer til redusere til 3 neste gang )

1 dl fløte (eller vann)

3 ss fiberhusk

Bland sammen  egg, salt olje og fløte og rør inn fiberhusken.  La deigen stå og svelle 1-2  minutter.  Spe med mer veske om det trengs.  Kjevle ut deigen bakepapirkledd plate og fyll den etter ønske.

Deigen er rimelig fet -finner den litt  vanskelig å kjevle den henger seg litt fast i kjevlet, noe som  kan skyldes kjevlet mitt ikke deigen, men  jeg bruker en mellomting av kjevling og klapping.  Jeg har bunnen tynn – og den blir stor nok til to personer.


Stek ved 200° midt i ovnen ved 200 grader.  da min kom ut av ovnen var det mye fett som fløt rundt på platen, det trakk seg tilbake til pizzaen men jeg vil prøve med mindre neste gang for se konsistensen på bunnen da, men kjempegod pizza som nok bli merket som min favoritt .


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

19 kommentarer til “Pizza (forsøk 3) og favoritt”

 1. Lisbeth - 05.05.2011 08:15

  Jeg har ikke prøvd meg på denne oppskriften, men et tips når det gjelder å kjevle ut deiger er å legge plastfolie mellom deigen og kjevla :o)

 2. Janicke - 05.05.2011 11:45

  Denne må testes! Så kjempe god ut. Jeg har barn som ønsker seg pizza stadig så har laget endel lavkarbopizza. De fleste smaker godt men ender alltid opp med å prøve en ny variant…hehe Denne så enkel og god ut. Jeg også legger kjøttdeigen rå på når jeg har det som fyll. Sparer tid og smaker så mye bedre 😀

  Jeg legger plastfolie eller bakepapir over deigen og klemmer den så tynn som mulig med hendene.

 3. Makronella - 05.05.2011 15:04

  Joda, jeg har og kjevlet med plastfolie, men man er nå en gang litt lat av og til (eller ofte) så når det gikk likelett med klappe det utover ………

 4. Kine - 05.05.2011 18:18

  Prøvde denne oppskriften. Deigen ble helt klissete og var vannskelig å få flattet ut. Den ble heller ikke sprø eller godt nok steikt slik at den smakte som en seig omelett med pizzafyll på. Jeg gjorde alt som det stod men den ble ikke velykket.

  Har du opplevd dette før?

 5. Makronella - 05.05.2011 18:22

  Nei det har jeg ikke, så dumt da.
  Deigen min ble fast og fin å klappe ut, slik som den syns på bildene -litt mye olje etter den var stekt men som jeg skrev vil jeg redusere litt på det neste gang.
  Sprø som hvetebunner får en de nok ikke på lavkarbo – det har noe med hvetemelet å gjøre.

 6. Marianne (KOS Rogaland) - 06.05.2011 16:21

  Hei!
  Er du sikker på at mengden fiberhusk er rett?
  Jeg måtte 4 doble mengden fiberhusk for å få samme konsistens som bildene viser… ?? .. eller kanskje det mangler noe annet?

  Ellers så brukte jeg 3 ss olje, og en liten skvett med olje på deigen og kjevla for å greie å kjevle den ut :o)

  Ellers så er jeg enig med Kine at den smakte for mye omelett etter min smak ;o)

 7. Makronella - 06.05.2011 17:43

  Jeg har sjekket og dobbeltsjekket med bladet jeg fant den i og det er 3 ss –
  Jeg brukte gode ss og lot deigen SVELLE en stund og den ble som den klumpen dere ser på bildene. Står og nevnt i orginaloppskriften at en kan ha mer veske i om den blir for tørr ……. Merkelig sikker på at den har svelt nok ??

  Kan virke som det må bli pizza igjen her snart (men kan ikke få det til i helgen ) for å prøve den igjen………

 8. Makronella - 06.05.2011 17:45

  Det ferdige produkt her var lagt fra å være i nærheten av å smake egg og ……

 9. Hege - 06.05.2011 20:14

  Jeg synes smaken var god, men neste gang blir pizzen stekt i form med kanter. Det rant i overkant mye fett fra bunnen.

 10. Makronella - 07.05.2011 09:19

  Derfor jeg vil redusere olje mengden neste gang 😉

 11. Hege - 08.05.2011 19:30

  Jeg hadde ikke olivenolje så jeg brukte 1 ss med rapsolje og 1 ss med flytende bremykt og enda rant det fett overalt. Er jo mye fett i fløten også.

 12. Alternativ pizzabunn | Trinity Place - 20.06.2011 18:33

  […] den ser ut som pizza, men den smaker ikke helt det samme. Her har jeg funnet oppskrift på pizzabunn. Jeg vet ikke hva jeg gjør feil, men et eller annet er det. […]

 13. Makronella - 20.06.2011 21:18

  Trinity place : Pizza bunner er vel det vi jager mest etter å klare å erstette, men tror vi bare må uinnse at uten hvetemel blir den ikke som vi kjenner den helt

 14. Lill Veronika - 06.08.2011 08:25

  Da hadde jeg laget denne pizzabunnen. Brukte tomatpure, rå kjøttdeig, paprika, løk, pepperoni og ost til fyll. Må bare si at det hær var den beste pizza’n vi har spist etter at vi begynte med lavkarbo. Bunnen var kjempe lett å lage, jeg dobblet deigen men brukte bare 2 ss olje og 1.5 dl fløte. Kjempe suksess hær i huset:)

 15. Makronella - 06.08.2011 08:56

  Så bra den falt i smak. Jeg syns og den så langt er beste lavkarbovarianten 🙂

 16. Mandag Igen. | My Danish Life - 19.09.2011 09:19

  […] Og Pizza opskriften finder du her:http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=1005. Elsker disse bloggen, så mange gode […]

 17. Therese - 23.01.2016 14:47

  Prøvde denne med dobbel oppskrift igår, og den ble kjempegod! Var redd det skulle bli omelett av bunnen, men den hadde ganske nøytral smak.
  Jeg piska fløten før jeg blandet ingrediensene. Det ble aldri noe deig av røra, men jeg bare smurte den utover et brett med bakepapir, og det var jo egentlig enklere enn å kjevle ut uansett:-)

 18. nadeem - 01.12.2016 20:57

  hvor lenge skal den stekes?

 19. Makronella - 10.12.2016 14:27

  Lenge siden jeg har laget pizza nå, men steketiden er som v vanlig pizza. 15-20min avhengig av ovn. Pleier ta den ut når osten begynner bli lett gylden

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.